X

X

– A szúfik misztikus útja 

,,Ha gondolataid olyanok, mint a rózsák, akkor a rózsakerthez tartozol.”

(Rúmí)

A rózsa olyan jelkép, mely a keresztény misztikában és az iszlám misztikában egyaránt megtalálható. Nem is lehet másképp, hiszen az egyetemes szeretet és az isteni bölcsesség szimbóluma. Az önmagát felismerő és meghaladó ember útja, aki a sebeket ejtő tövises anyagvilágon keresztül nő az ég felé. Bimbózó virágja – a szív rózsája – kehellyé nyílik, hogy az isteni fényt befogadja és édes illatként lehelje ki. Ha ilyen „rózsaszívű” emberek találnak és hangolódnak egymásra, akkor a világ sivatagjában is alakot ölthet a mennyei rózsakert.

Példát találhatunk erre a leghitelesebb iszlám misztikusok vagy gnosztikusok, a szúfik életművében.

Az Aquarius Kulturális Alapítvány rendezvénye a szúfik misztikus útját szeretné megeleveníteni a középkori híres perzsa költő, Rúmí versein keresztül, és a későbbi, kevéssé ismert marokkói mester, Darqáwí, tanítványaihoz írt bölcs tanácsain keresztül.

Egy friss Rúmí kötet a Cseppek a borból  és egy régi klasszikus, Az emlékezés rózsakertje lesznek az este fókuszai, hogy körbejárjuk, miért tudnak olyan sokan kapcsolódni a szúfi misztikusok világához, és mit jelent számunkra itt, most ezt az utat járni.

 

,, A gyengéd szavak, miket egymáshoz szóltunk,
az ég titkos kamráiban vannak lepecsételve.
Egy napon aláhullanak, mint az eső,
és zöldbe borítják a földet.

(Rúmí)

 *************************************************************************************************

házigazda: Gál Katalin, Ferkai Tibor, Nagy Gábor (Aquarius Kulturális Alapítvány)

 *************************************************************************************************

A belépés ingyenes, a férőhelyek  biztosításának érdekében előzetes regisztrációt kérünk!

*************************************************************************************************

Aquarius Szalonról

Minden Aquarius Szalon rendezvényünkön egy különleges felfedezésre vállalkozunk.

Egy Találkozási Pontra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, ahol nem csak kiadványainkba lapozhattok bele keddenként, hanem előre meghirdetett időpontokban különféle irodalmi, filmes, zenés, beszélgetős programokkal is várunk titeket.

Az új rendezvényformával élő, nyitott lehetőségeket szeretnénk biztosítani a spirituális gondolatok, a valós párbeszédek, inspirációk áramlására.

Minden alkalommal más témakört jelenítünk meg a találkozásokon, akár más módszertani, formai közelítéssel – de mindig ugyanazzal a céllal: hogy az egyetemes emberi értéketeket, az élet értemével, a szellemi úttal kapcsolatos lényegi kérdéseket kutassuk!

Mindig a valódi spirituális találkozásra szeretnénk teret nyitni – találkozásra egymással, egy másik irányulással – a középponttal a középpontban.

X

X

Kedves Érdeklődő! A regisztrációt a rendezvény termének befogadó képességéhez, valamint a rendezvény jellegéhez igazítottuk. Esetleges kérdés, vagy kérés esetén, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a + 36 30 779 5573 telefonszámon. Köszönjük! Aquarius Kulturális Alapítvány