A belső csend nincs térhez és időhöz kötve.
Aki a csendben van, az a szív rózsájából él.

A rózsaillat szakadatlanul áramlik, mint a „csendereje”,
és az embernek készen kell állnia ennek az illatnak a belélegzésére. Lényünk magja, a lótuszvirág gyöngye valóban tökéletesen érintetlen: mindig nyugodt volt, most is nyugodt, és mindig is az lesz. Ezért nem kell a csendre várni, mert a nap minden pillanatában jelen van! Ott van abban a pillanatban, amikor egy ember kész arra, hogy távol tartsa magát a nyugtalanságtól és lármától…

Szeretnénk a résztvevőkkel újra barangolni a csend világában,
felfedezni a csend gazdagságát, dinamikus jelenét.

A hangulat, a helyszín ugyanaz lesz – a programok megújultak,
hogy szabadon felfedezhető élményekre inspiráljanak.

A péntek este a ráhangolódásé, szombaton megérkezünk a csend világába. Vár minket – többek között – mese, labirintusjárás. Megfigyelhetjük milyen a csend kapcsolata a mozgással, tánccal és a zenével. Lesznek folyamatosan látogatható programok: kiállítások, alkotó -, játék- és kreatív-műhely, stb. Mindemellett teret biztosítunk az egyéni elmélyülésre is. A helyszín, a Pelikán Konferenciahely pedig  számtalan inspiráló lehetőséget kínál a csendben való barangolásra.

 

Mindenki önmaga alakíthatja, hogy milyen módon vesz részt 
ebben az izgalmas spirituális kalandban…

Információ és regisztráció:
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

http://aquariuskincsei.hu/esemeny/csend-park/

Kapcsolat:
kalandpark@aquariuskincsei.com

+(36 30) 77 95 573

A programot eső esetén is megtartjuk!

Ebben az esetben annyi változás lehet, hogy a szabadtéri programokat fedett terembe mozgatjuk át. Még a Labirintusjárásra is lesz színvonalas, hangulatos alternatívánk!

Jó tudni, hogy a helyszín adottságai olyanok, hogy csendes esőben is kellemes sétát lehet tenni, vagy a Labirintust bejárni. Azt tapasztaltuk, hogy bármilyen is az időjárás, segíti az élmények megfelelő megszerzését – legyen az napsütés, szél vagy eső.  A csendes, meghitt légkör az, ami megalapozza, hogy befelé figyelhessünk és elmélyülten tudjuk felfedezni a csend titkait.

Erre koncentrálunk a program előkészítésében.

RÉSZLETES PROGRAMOK:
Programjainkat 12 év felettieknek ajánljuk!

Péntek (12-e) 17 órától:
Péntek estét a ráhangolódásra szeretnénk szánni. A csodálatos helyszín számtalan inspiráló lehetőséget kínál a csendbe való megérkezésre. Emellett a programok során is szeretnénk elhagyni a rohanó világ zajait és közelíteni a csend belső nyugalmához.

Péntek esti programok:

Érzelmektől a belső csendig. A Rituál Tánc alapvetően szabad, önkifejező táncra épülő mozgásmeditációs rendszer a test, lélek és szellem összehangolására. A mozgásmeditációban rengeteg élményt, tapasztalatot szerezhetünk - önmagunkról. Ezúttal a tánc az érzelmek világából vezet minket a belső csendbe való megérkezés felé.

Népmeséink archaikus képei is jobban lényünkhöz szólhatnak a csendességben. Ehhez az élményhez választunk mesetárunkból egy gyöngyszemet, melyet tábortűz mellett hallgatunk meg.

Programváltozás! A péntek esti labirintusjárás különlegessége a nagygong vibrációval áthatott belső elmélyülés lehetősége lesz. A labirintus köreit róva a gong rezdüléseinek hullámain utazunk egyre beljebb és beljebb lelkünk legmélyebb csendjébe.

 

Péntektől szombat estig látogatható program:

Boros István festőművész kiállítása a belső csend előtti állapotba invitál minket. A festmények egyszerre erőteljes és játékos esztétikája a művész belső keresésének, őszinte küzdelmeinek megjelenítései.  Az alkotások spirituális mélysége inspirálhat minket arra, hogy megvizsgáljuk saját bújócskánkat a csenddel, a csendben.

Boros István - Festő, grafikus. Autodidakta művész, kezdeti figurális rajzok után érdeklődése a festészet és az expresszív stílus felé irányult, szívesen használ meggyűrt papírfelületeket.  Műveire jellemző a metafizikai, spirituális mélység .A Műcsarnok munkatársa. Rendszeresen tart kiállításokat itthon és külföldön. Számos művészeti díj tulajdonosa. Munkái a Nemzeti Galériában és vidéki gyűjteményekben találhatóak.

Vetített képes kiállítás - több szakaszból álló képfüzérre fűzve. Tudatunk azon dolgozik, hogy nap mint nap újraalkossa számunkra a világ ismert, mégis folyton változó képét bennünk. Eközben, valahol mélyen, mindig tudatában vagyunk annak, hogy e képek csakis azért fontosak számunkra, mert e világ mélyen rejlő központi elvével hoznak kapcsolatba minket. A képek révén, önmagukban éljük át az összekapcsolódást, valahányszor képesek vagyunk átengedni magunkat e találkozás misztériumának. Az ilyen kivételes pillanatokban felsejlik egy út, az erény Örök útja számunkra.

Szombat (13-a):
A szombati napon szeretnénk teret teremteni arra, hogy megérkezzünk a csend világába. A külső csend nyugalmában inspirálni szeretnénk a belső csend megélésére. A programok során közösen is elmerülhetünk a csend világában, és lehetőség lesz az egyéni elmélyülésre is. Mindenki önmaga alakíthatja, hogy milyen módon vesz részt ebben az izgalmas utazásban.

Szombaton egész nap látogatható programok:

Inspiráló tárgyak interaktív, játékos kiállítása.

Léteznek olyan tárgyak a világunkban, melyekről az lehet az érzésünk, hogy nem az ember ötletéből születtek. Az Ideák világában előbb léteztek, mint a játékos ember, a Homo Ludo felfedezte.

Interaktív, játékos kiállításunkon nem csak kézbe lehet venni ilyeneket, hanem ki is lehet próbálni működés közben. Több állomáson elhelyezett modellek és játékok segítségével a Teremtő titkain fogunk elmélkedni. Egyes játékok az egyéni elcsendesedést szolgálják, és lesznek olyanok is, melyekkel csoportosan keressük az egyensúlyt, a koncentráció valódi, belső fókuszát és a szépség és mozgás titkait.

Néhány példa:

  •  modellek és építőjátékok a görög filozófusról, Platónról elnevezett szabályos testekről, melyek az őselemeket szimbolizálják,
  •  a Gömböc – magyar felfedezők találmánya, az első tárgy, melynek egy stabil és egy instabil egyensúlyi helyzete van,
  •  Pacsisi – a „Ki nevet a végén” társasjáték eredeti, ősi indiai változata, melyben inkarnációkat modelleznek a játékosok,
  •  Színvilág társasjáték – a színtan szabályszerűségei alapján szakrális modelleket lehet alkotni vele, például a Zodiákus és a Ji king képeit,
  •  többféle egyensúlyozó ügyességi és koncentrációs játék,
  •  és sok más…

Kipróbáljuk, milyen alkotni a magunk csendességében, befelé figyelve.

Természetes és egyszerű alapanyagokból, (kőből, fémből és agyagból) formát választunk a csendünknek, hogy a szellemi élmények mellé egy kis fizikai emléket is megőrizhessünk e napról.

Ha megérintettek az események és szeretnéd papírra vetni a gondolataidat – önmagadnak vagy mások számára is – az alkotóműhelyben  biztosítunk hozzá eszközöket.

A program helyszíne, a Pelikán Konferenciahely, csodálatos természeti környezetben helyezkedik el.

Ha sétálunk sok mindennel találkozhatunk – emberekkel, helyekkel, egy érdekes gondolattal, meglátással. Elmerülhetünk a falevelek susogásában, figyelhetjük a tavak hullámzását, a virágok pompázását, vagy esetleg zegzugos ösvényen kalandozhatunk  - közben, akár észrevétlenül is, közelebb kerülünk a bennünk rejlő csend világához.

Válogatott spirituális irodalommal készülünk az olvasni szeretők számára.

Egy különlegesen szép pelikán szobor körül, az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolájának templomának előterében, teljes csendben megélt meditációra lesz lehetőség.

Lehetőség arra, hogy saját belső világában elmerülve, belső kérdéseivel mélyebben foglalkozhasson az egyén.

Ízletes teáinkkal várjuk a harmonikus íz- és illataromák kedvelőit.

 

Szombat reggeli program:

A programra azokat a korán kelőket várjuk, akik szeretnék a természetből vett képek, viselkedések megelevenítésével közös mozgással indítani a napot.

Szombati vezetett programok 9:30-tól:

A Csendparkra és egymásra hangolódás, csendülés (vagy csend-állás) a felső tó körül, diszkrét zenei aláfestéssel. Cél: nyitott odafigyelés a környezetre és a csoport többi tagjára. A hétköznapok nyüzsgését, gondjait, feszültségeit letesszük egy időre, és belépünk egy csendes, szemlélődő, de nem passzív állapotba.

A mesés történet során nemcsak egy fiktív legenda elevenedik meg a képzeletünkben, hanem egy egész katedrális. Igen, maga az épület is, melynek minden része él, és egyéni jellege szerint viselkedik: beszél, zajong, vagy éppen hallgat. A katedrális tornyai játszanak főszerepet a mesében, és a Napból jött legendás madár, mely különleges alkalommal, különleges módon jelenik meg, hogy mélyreható változást idézzen elő - ott, ahol igazán várják, s méltó módon fogadják.

Talán ott, akkor, mivelünk, mibennünk is#8230;

Az egyensúly túlmutat a fekete-fehér (jin-jang) örökös örvénylése közben létrejövő pillanatnyi harmónián. Az egyensúly valami MÁS.

Csoportos programunkon könnyed, játékos gyakorlatokkal tapasztaljuk meg egyéni és csoportos súlyunkat, ritmusunkat. Megfigyeljük, hogy a tempó, a mozdulatok, a figyelem miként formálja belső egyensúlyunkat, valamint, hogy ezáltal az egymásra-hangolódás végül, hogyan teremt közös egyensúlyt a csoportban is.

A Csendpark inspirálhat és segíthet nyilvánvalóvá tenni, hogy mi az, ami jelen pilla­natban leginkább foglalkoztat, és hol vannak kérdéseink. A mesegyapjú program keretében szeretnénk ezeket a belső folyamatokat támogatni. A gyapjú csodálatos lehetőséget ad arra, hogy az ember a saját lelki alkatának megfelelően fejezze ki belső képeit. Megengedi az egyszerű, nagyvonalú komponálást vagy akár azt is, hogy a résztvevő haladhasson a kimunkált, finom, részletgazdag munka felé. Az ered­mény minden esetben szívet és lelket gyönyörködtető. A mesegyapjú képek mélyen rejlő belső világunk méltó tükröződései.

Programváltozás! A Csendparkban megéltekre hangolódva, csendben fogjuk bejárni a labirintust - befelé figyelve a belső csendhez közeledünk. Külső és belső harmóniában közeledünk a középponthoz, hogy ott megújuljunk, és új kincsekkel térjünk vissza a mikrokozmikus labirintusunkból a hétköznapi világba.

Csendes elmélyülés lehetősége a templomi erőtérben.

Kérés:  A Csendparkban nagyon fontos lesz az egymásra és önmagunkra szánt figyelem. Ezt leginkább csendes környezetben lehet megtenni. Ezért szeretnénk kérni mindenkit, hogy támogassa azzal is a megfelelő légkör kialakulását, hogy csak az arra kijelölt alkalmakkor és helyszínen (infó pult) beszél.

A résztvevőknek azt javasoljuk, hogy a teljes programon vegyenek részt – pénteken 17 órától szombat estig -, vagy legkésőbb szombat délelőtt csatlakozzanak.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A programokat eső esetén is megtartjuk.

Szállást és vegetáriánus étkezést biztosít az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskola Konferenciahelye. 2528 Úny, Pelikán Konferenciahely. A falu közepéről induló, Kossuth Lajos utca legvégén.           Térkép megtekintéséhez kattints ide!

Teljes program jegy (szállással): Aki a teljes programon részt vesz 1 éjszakai szállást ajándékba kap!

Teljes árú jegy: 7 000 Ft Diák/nyugdíjas jegy: 4000 Ft

Az összeg tartalmazza a programokon való részvételt és két napra a négyszeri vegetáriánus étkezést.

A díjak befizetését csak készpénzben van lehetőségünk elfogadni.

Külön pénteki vagy csak szombati részvétel is választható.

Szombati program jegy: Teljes árú: 3 500 Ft Diák/nyugdíjas: 1800 Ft

Pénteki program jegy: Teljes árú: 2000 Ft Diák/nyugdíjas: 1000 Ft

Szállásdíj: Teljes árú: 2 000 Ft/éjszaka Diák/nyugdíjas: 1500 Ft/éjszaka

 

Kérünk mindenkit, hogy hozzon magával váltócipőt a benti programokhoz!

  • Péntek és szombat éjszakára szálláslehetőséget tudunk biztosítani. Kérjük, hogy aki ezt szeretné igénybe venni, jelezze a regisztrációs felületen, és hozzon magával ágyneműhuzatot vagy hálózsákot.
  • Igény esetén közvetlen buszjáratot szervezünk Piliscsabától a Konferenciahelyig, mely szombaton 8.40-kor indul. Menetdíj a buszon fizetendő. Menetrend szerinti buszjáratok Budapestről, az Árpád híd pesti hídfőjétől indulnak Únyba.
  • Jelentkezésektől függően szervezünk autót a hazajutáshoz is Piliscsabáig – szombat este a programok után, illetve vasárnap a reggeli után. Amennyiben igényled ezt, regisztrációkor jelöld be a megfelelő résznél!
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Információ: kalandpark@aquariuskincsei.com; +(36 30) 77 95 573

További érdekességek folyamatosan jelennek meg a
http://www.facebook.hu/aquariuskincsei
oldalunkon.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az Aquarius Alapítvány és a szervezők

 

***
Az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája szeptember 14-én, vasárnap,
nyílt napot tart a Konferenciahelyen, ahol bemutatja a Szellemi Iskolát.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
A nyílt napon való részvétel ingyenes.

Részletek megtekintéséhez kattints ide!

***