A Vízöntő-korszak a maga különös interkozmikus sugárzásával néhány évtizede növekvő gyorsasággal töri fel a régi világot és az emberiség megkövesedett szokásait.

A most felszabaduló éteri erők tisztító hatására egyre ziláltabbak lesznek és egyre nagyobb lendülettel hullnak szét a régi struktúrák, szabályok. Ugyanakkor óriási lehetőségek nyílnak meg, szinte naponta lépjük át korábbi korlátainkat. Senki és semmi sem vonhatja ki magát ebből a tűzből. Annyiban nem vagyunk szabadok, hogy reagálnunk kell rá – azonban választhatunk, hogyan reagálunk. Bátran és nyílt szívvel meg kell barátkoznunk ezzel az új légkörrel: nyílt szívvel, hogy sohase térjünk el saját, különleges életutunktól, és bátran, hogy pozitívan kapcsolódhassunk a változásokhoz.

 Aquarius-wallpaper-1366x768

 • Az Aquarius Alapítvány ehhez az impulzushoz kapcsolódva törekszik arra, hogy valós szellemi műhelyként teret adjon a lényegi spirituális kérdések kutatására. Mostani rendezvényünkön arra hívunk minden érdeklődőt, hogy közösen keressük a belső megújulás lépéseit, teendőit.

Kerekasztal-beszélgetésünkön   a   következő   témaköröket   szeretnénk   közösen   körbejárni:

 

 • Vízöntő – korszak:

A régi normák és értékek megkérdőjeleződnek – miközben folyamatosan magasabb életszínvonal elérésére törekszik az emberiség. De ez egy állandó hajsza? Vagy az olyan fennkölt ideálok, mint a testvériség, a szociális igazságosság, a szolidaritás, az értelem és a közösségi szellem, melyeket mindig a Vízöntő fogalmával társítanak, egészen más távlatot nyerhetnek? Létezik-e biztos pont, amihez igazodni lehet? Mi lehet a biztonság és a közösség megújult alapja?

 • Vízöntő – ember:

Korunk emberének megadatott, hogy szinte korlátlan ismeretekkel rendelkezzen. Megismerheti keletkezésének történetét, valamint annak jelenségét, hogy halandó, változásoknak alávetett lény – és ugyanakkor miért nevezik halhatatlannak is. Így az egész világon küzdenek emberek azért, hogy valóban megismerjék és bejárják valódi életútjukat. Hogyan lehetséges tudatosan reagálni a Vízöntő-impulzusra? Mit jelent az egyén szabadsága és mi az egyén felelőssége önmaga és közössége felé?

 • Vízöntő – munka:

Ehhez az egész világot és emberiséget megújító folyamathoz minden erőforrás nyitott mindenki számára. Mik a gátjaink és mik a valódi kincseink a változáshoz? A mindennapi életben, hogyan tudjuk – merjük – akarjuk – és valósítjuk meg spirituális utunk lépéseit? Hogyan tudatosul bennünk, hogy bolygónkon ebben sorstársak, útitársak vagyunk? Hogyan segíthetünk egymásnak abban, hogy éberek maradhassunk?

 

A   beszélgetés   házigazdái   az   Aquarius   Kulturális   Alapítvány   kuratóriumi   tagjai   lesznek:

Aczél Zoltán
Adorján Katalin
Árvai Péter
Baricz Magdolna
Nagy Gábor

Nagyon örülnénk, ha hoznátok magatokkal olyan rövid idézetet, képet vagy kisebb tárgyat, ami számotokra az Aquarius-korszakot gondolatébresztő, motiváló módon jeleníti meg! Mi is készülni fogunk, és kíváncsian várjuk, hogy együtt nézhessük meg ezt az inspiráló gyűjteményt!

 Szeretettel várunk!

Belépőjegy: 1500 Ft teljes árú, 800 Ft diák/nyugdíjas jegy

Térkép

Vízöntő-küldetés, Budapest


Amennyiben szeretnél eljönni rendezvényünkre, kérjük, töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot!

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Budapest, VI. kerület, Andrássy út 98.

Időpont: 2015. március 24. (kedd) 18.00 óra

1 hozzászólás

  • kocsis janos

   A mai tarsadalmunkban a fejlodes adott lenne ha az anyagi nemlet is
   hozzajarulna az atlagok fejlodeshez de nem igy tortenik bizonyos retegek kozott.
   Sokat irunk az Aquarius szereperol tarsadalmunkba ez a jovo zaloga is lehetne
   Ha egyben joleti tarsadalmunk lehetne na eszt nemcsak az orszagra ertem ez globalis lehetne
   Ehhez a tarsasag megnyitasa es szervezese pelda lehet arra hogy jobba is tehetnenk orszagunkat.
   Tisztelettel janos

Hozzászólás